Actualitat - 04/07/2021

Albert Orriols, amb Lluís Pujolar de copilot i el seu habitual Skoda Fabia, es va adjudicar la 52a. edició del Ral·li Osona. La parella va marcar el millor temps en tots els trams, acabant la cursa amb més d’un minut i mig d’avantatge sobre els segons classificats.

La cursa, organitzada per l’Escuderia Osona, tornava aquesta temporada després de la cancel·lació la temporada passada a causa de la Covid19.  La prova, que es va celebrar en una jornada amb molta calor, presentava novetats en el seu recorregut. Constava de sis trams: la Trona, la Costa dels Gats i El Cobert, que es disputaven al matí; i la Vola, Fontfreda i el Coll de Mansa, que es van córrer durant la tarda-nit. Els participants havien de fer dues passades per cada tram, amb el parc d’assistència traslladat aquest any al Circuit d’Osona, centre neuràlgic de la prova.

Orriols i Pujolar, que van ser també els millors  entre els participants de la Challenge Michelin, es van mostrar intractables, marcant l’escratx en totes les especials. Amb aquest triomf l’osonenc entra de ple en la lluita pel campionat català i signa una trajectòria espectacular al ral·li Osona, amb quatre victòries i 10 podis en les darreres 13 edicions.

Joan Vinyes, amb Jordi Mercader de copilot, tornava al Ral·li Osona després de molts anys. La parella, que participava amb un Seat Ibiza Kit Car, va acabar la prova en segona posició, sent els primers entre els vehicles de dues rodes motrius. El polifacètic pilot andorrà va ser l’únic que va aguantar a certa distància el monòleg d’Orriols. Vinyes va mantenir un interessant frec a frec amb Eduard Pons, fins que aquest va haver de deixar la cursa per un incident en el seu Skoda Fabia.

Precisament, Oscar Palomo i Brais Mirón, amb un Peugeot 208 GT Rally 4, es van situar en la tercera posició en la segona passada per Fontfreda, un tercer lloc que mantindrien fins al final de la cursa, a més de dos minuts dels vencedors.

Ja fora les posicions de podi, la classificació va ser molt més ajustada. Finalment, es van classificar quarts Aleix Vila i Jaume Poch, que amb un Peugeot 106 van fer un segon bucle impecable, a 56 segons de Palomo. Jordi Bosch i Joan Carreiras, amb un altre Peugeot 208 GT Rally 4, van ser cinquens, a només 2 segons de Vila.

El Ral·li Osona era puntuable també per al Campionat de Catalunya de Promoció i Trofeu Júnior. La victòria va ser per Sergi Pérez i Oscar Barrera, amb un Peugeot 106 Rallye, primers classificats també entre els participants del Trofeu Júnior. En segona posició van creuar la meta Agustín García i Sonia Montilla, que amb un Citroën Saxo, van ser els millors entre els participants de la Challenge Saxo. Pol Gómez i Eduard Ferran, amb un altre Saxo, van ser tercers, segons en el Trofeu Júnior i en la Challenge. El tercer lloc entre els Júnior va ser per a Gabriel Jiménez i Jennifer Muñoz, amb idèntica muntura, tercers també en la Saxo.

Els participants del Trofeu Catalunya de Ral·lisprints d’asfalt només havien de completar els tres trams del matí. El triomf va ser per Josep Traserra, que amb Xevi Serra de copilot i el seu Porsche 911 GT3, es va imposar amb autoritat. Joan Martínez i Francisco Igualada, amb un Citroën Saxo VTS, van ser segons. El tercer millor temps entre els participants del Trofeu de Ral·lisprints va ser per a Àlex i Joan Font, amb un Volkswagen Golf GTI.

El Volant RACC / Trofeu MAVISA arribava aquest cap de setmana a la seva tercera prova puntuable, tercera sobre asfalt. Ferran Aymerich, que ja havia dominat les primeres dues curses, es va imposar també a Osona. Amb Eric Bellver al seient de la dreta, el pilot gironí va marcar el millor temps en la meitat de les especials, amb un últim bucle pràcticament perfecte al volant del Peugeot 208 1.2 Pure Tech. La segona posició va ser per a Rubén Muñoz i el seu copilot, Javier Martínez, que van acabar a 14 segons dels guanyadors. El tercer calaix del podi del Volant RACC va ser per a Antonio Herrerías, que acompanyat per Javier Martínez, va aconseguir sumar uns bons punts en la classificació.

La propera cursa del Campionat de Catalunya de Ral·lis serà el 2n Memorial Abel Puig, que se celebrarà sobre terra, i tindrà lloc el 4 de setembre.

Fotografies: Escuderia Osona