Actualitat - 06/11/2022

Joan Riberas – Álvaro Menéndez (Porsche 911 SC) s’imposen al VII Rally Costa Daurada Lengend Reus.

·      Verdaguer - Mora guanydors a Regularitat

·      Llanos - Llanos guanyen a Regularitar Sport

Els passats divendres i dissabte, amb seu a la localitat de Reus i organitzat per l’Escuderia Baix Camp, es va disputar la setena edició del Rally Costa Daurada Legend Reus, sisena prova dels diferents Campionats de Catalunya de Ral·lis de Vehicles Històrics i que per primera vagada era puntuable per la Copa de España de Escuderias de Rallyes de Velocidad para Vehículos Históricos, un pas previ a l'entrada de la prova en el Campionat d'Espanya de Ral·lis de Vehicles Històrics de cara a la temporada de 2023.

Amb 81 inscrits en les diferents categories va començar el ral·li que constava de dues etapes amb un total de 563 km, dels quals 164 eren trams cronometrats, dividits en un total de 6 trams a doble passada.

La Prova es disputa a trams tan mítics com La Teixeta, El Molar La Figuera, Falset, La Mussara, ... i que a més, l’etapa del divendres era tota de nit, amb la dificultat que això comporta pels pilots i copilots.

A l’apartat de velocitat, ja des del primer tram cronometrat s’endevinava una lluita entre els actuals Campions d’Espanya Pre 81, Joan Riberas-Álvaro Menéndez i la parella formada per Ruben Cervera-Cristina Inés (Ford Escort MK2) que, després dels dos bucles del divendres, van acabar a nomes 3 segons de la dupla campiona d’Espanya Pre 81, i en tercer lloc, els també Campions d’Espanya dins la categoria Pre 90, Miguel Otegui-Giovanni Breda (BMW 325i), ja a un minut.

Al final, en la classificació absoluta del ral·li, pel que fa a Velocitat, la primera posició vas ser pel tàndem format per Riberas-Menéndez, seguits per Cervera-Inés que es van repartir els scratchs del ral·li amb els primers classificats (6 cadascun), i amb tercera posició Otegui-Breda.

Pel que fa al Campionat de Catalunya de Velocitat la victòria va ser també per Joan Riberas-Álvaro Menéndez, seguits en segona posició per Rubèn Cervera-Cristina Inés i la tercera posició per Gil Castañé-Gil Castañé (BMW M3 E30).

A l’apartat de la regularitat, els guanyadors en el Campionat de Catalunya de Regularitat Sport, van ser la parella formada per Joan Galtés-Jordi Galtés (BMW 325i), seguits per Jordi Auret-Gil Tarabal (Peugeot 205 GTI), i de Narcís MArcó-Claudia MArcó (VW Golf GTI). En el català de  Regularitat els guanyadors van ser, en un final molt ajustat, Antoni Verdaguer-M.J. Mora (Porsche 944 Turbo), seguits de Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche 911 SC) i tercers Joan I. Fernández-Carles Fabregat (Volvo 480 Turbo).