Actualitat - 06/11/2018

Sisena edició del Ral·li Torrefeta i Florejacs-El Llor, puntuable per a la Copa de Catalunya de Ral·lis de Terra. La carrera puntuava a més per al Campionat de Catalunya de Promoció-Trofeu Júnior, el Trofeu de Ral·lisprints de Terra, el Volant RACC- Trofeu Mavisa i la Challenge Focuxtreme. Organitzada pel club WRC Management, la cursa constava de dos trams, que els participants havien de completar en tres ocasions, més un addicional final de poc menys d’un quilòmetre i mig.

La victòria va ser per a Xavier Domènech i Àxel Coronado, amb el seu habitual Citroën DS3 R5. La parella va dominar el ral·li tot i perdre un segons en la primera especial per una sortida de pista. A partir del segon tram es van posar al capdavant de la classificació i marcarien un scratx darrere l’altre fins a aconseguir el triomf final.

El segon lloc el va ocupar Jesús Cucharrera i Gabriel Bramona, amb un CAN-AM Maverick X3, que es va adaptar a la perfecció a les lliscants i enfangades pistes lleidatanes.

El podi el van completar Joan Casals i Laura Camps que, amb un Peugeot 106, van completar un ral·li molt regular, arribant a marcar el millor temps en la primera de les especials de la jornada.

Amb el títol ja decidit, el Volant RACC-Trofeu Mavisa la victòria se la va endur Pablo Suárez i Israel Pereira. La parella lideraria a més la classificació en dues rodes motrius. Amb el títol ja a la butxaca, Sergi Francolí i Maria Salvo van començar liderant la cursa però en el segon tram un incident amb el vehicle d’un altre participant els va fer perdre uns valuosos segons. Al final serien segons. El tercer lloc del Volant RACC el van ocupar Daniel Dalmau i Ricard Mateu, que van fer un ral·li de menys a més per les lliscants pistes lleidatanes. La parella va mantenir una constant lluita amb Marc Ventura i Gerard Alsina, que es va decantar a favor dels primers per només dues dècimes. L'equip de la Federació Catalana, Roger Aymerich-Francesc Sabaté, que es trobava rodant entre els cinc primers, es va haver de retirar.

Al Ral·li Torrefeta es donaven cita de nou els participants en el Campionat de Catalunya de Promoció-Trofeu Júnior que promou la Federació Catalana. El triomf va ser en aquesta ocasió per a Marcel Abad i Pere Requena, amb un Ford Focus. La parella va acabar el ral·li amb poc més de 4 segons d’avantatge sobre el segons classificats, Ferran Aymerich i Eric Bellver, amb un altre Ford Focus. Eduard Ferran i Òscar González van ocupar la tercera posició.

Pel que fa als participants en el Trofeu de Ral·lisprints de Terra, la victòria va ser per a Fernanndo Eguren i Arnau Parera, amb un Ford Focus, primers també entre els participants de la Challenge Focuxtreme. Aleix Solà, amb Marc Sauleda de copilot, repetia el segon lloc de la temporada passada, de nou amb el Ford Focus de la Challenge, a només vuit dècimes dels vencedors. En tercera posició es van classificar Francesc Recio i Zwentibold Torres, amb un altre Focus. El tercer calaix del podi de la Challenge Focuxtreme va ser per a Miquel Pons i Marc Que, amb un Ford Focus, que van quedar quarts entre els participants del Trofeu de Ral·lisprints de Terra.

La propera prova del Campionat català de ral·lis serà el 58è Ral·li 2.000 Viratges, previst per al 24 de novembre.