Actualitat - 27/03/2018

El Ral·li La Pineda - Platja va obrir dissabte el calendari del certamen català de ral·lis. La cursa, organitzada per l’escuderia Costa Daurada, arribava aquest any a la seva desena edició i va reunir prop de 60 vehicles, puntuant per a la Copa de Catalunya de Ral·lis d’asfalt, el Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints d'Asfalt i les Copes de Catalunya de Regularitat Sport i Super Sport, a més del Volant RACC.

El vencedor de la prova va ser Xavier Domènech als comandaments del seu habitual Citroën DS3 R5, i amb Àxel Coronado com a copilot. Domènech va complir els pronòstics que el situaven com a favorit i va dominar la cursa des de l’inici, marcant el millor temps en cadascuna de les cinc especials de que constava la cursa.

La segona posició va correspondre a Miquel Labarias, al volant d’un Peugeot 208 R2. Acompanyat per Lorena Romero, Labarias va fer un ral·li de menys a més escalant des de la sisena posició inicial al segon calaix del podi després d’una magnífic temps en la darrera especial, a Pratdip. La parella aconseguiria a més la primera posició entre els vehicles de dues rodes motrius i la Challenge Michelin.

Josep Anton Domènech, amb Manel Marchal al seient del copilot, va situar el seu Citroën DS3 R3T en tercera posició. La parella va mantenir durant tota la cursa una interessant lluita amb el Renault Clio R3 de Jordi Medina i el seu navegant, Joaquim Nogué. Finalment, els dos es van veure superats per Miquel Labarias en un últim tram decisiu.

A La Pineda s’estrenava també el Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints. La victòria va ser per a Mario Acosta i Jonatan González que, amb un Citroën Saxo, es van situar líders en el segon tram i van marcar el millor temps en tres de les especials. En segona posició van acabar Oscar Flores i Carlos Cabrero, amb un Peugeot 106 S16, completant el podi Jaime Abad i Àlex Valle, amb idèntica muntura.

La cursa era puntuable també per als participants de Regularitat.  En la categoria de Regularitat Súper Sport el primer lloc va ser per a Xavier Domingo i Jordi Vilagrà, amb un Porsche 911 SC. La segona posició va correspondre a Joan i Jordi Galtés, amb un BMW 325 , mentre que el tercer lloc se’l van adjudicar Lluís Coma-Cros i Daniel Ferreiro, amb un Porsche 930.

Pel que fa a la Regularitat Sport el triomf va ser per a Antoni Verdaguer i Maria Jesús Mora, amb un Porsche 944 Turbo. La segona posició va ser per a Pau Coma-Cros i Marcos Rivero, amb un Porsche 911. El podi el completarien Ignasi Fernández i Jordi Pérez amb un Volvo 360 GLT.

El Volant RACC / Trofeu Mavisa ha començat aquesta temporada en el Ral·li La Pineda Platja, primera de les set proves que composen el certamen i que arriba a la seva 40a. edició.

Sergi Francolí i la seva copilot, Maria Salvo, van dominar des del primer bucle la cita inaugural. Amb uns excel·lents registres en els dos primers trams, el jove pilot va disposar d'un petit coixí de segons que va dosificar magistralment fins a arribar a meta, aconseguint la seva primera victòria i el liderat.

Els solsonencs Aleix Vila i Marc Roca començaven l'any amb un treballat segon lloc. Després d'un inici potser massa conservador, ràpidament van aconseguir rodar en temps capdavanters i van intentar un atac en el tram nocturn, el més llarg. Després de tenir un gran ritme en la primera part de l'especial, una punxada a quatre quilòmetres del final va frustrar el seu intent de donar la sorpresa.

Per la seva banda, Jordi Salinas i el seu nou navegant, Isaac Pujol, van tornar a acreditar la seva rapidesa en la copa de promoció del RACC. Intentant deixar enrere la mala sort de l'any passat, van aconseguir l'últim calaix del podi i dos punts extra en guanyar les segones passades per Santa Marina i Coll d'Aumets.

La propera prova del Volant RACC / Trofeu Mavisa serà el Ral·li Empordà, del 26 de maig, també sobre asfalt.

Per classes, Oriol Boluda i Oriol Fuentes, amb un Peugeot 106, van ser els millors en la classe 2. Sergi Francolí i Maria Salvo, amb un Peugeot 208 1,2 Puretech, van endur-se la classe 3, mentre que la 6 va ser per a Miquel Labarias i Lorena Romerao, amb un Peugeot 208 R2. La classe 7 va ser per a Josep Anton Domènech i Manel Marchal, amb un Citroën DS3 R3T. Albert Roger i Alfons Xavier Rodríguez, es van anotar la 8, amb un Mitsubishi EVO IX, i Miguel Serral i Edgar Sanahuja es van imposar en la classe 11, amb un Volkswagen Golf GTI 1,8. Josep Solà i Robert Izquierdo es van adjudicar la classe 13, amb un Ford Sierra Cosworth, i David Espasa i Sebastian García, es van imposar en la classe 14, Finalment, Xavier Domènech i Àxel Coronado es van endur la classe 16 amb un Citroën DS3 R5.

La propera prova prevista del certamen català de Ral·lis serà el Ral·li d’Igualada del 21 d’abril, que es disputarà sobre asfalt.