Actualitat - 04/10/2020
  • Manuel Jesús Jiménez i Ignacio Paz (Citroën DS3) van ser segons, i Xavier Vidales i Jordi Hereu (Mitsubishi Lancer EVO IX), tercers.

Xevi Pons, amb Rodrigo Sanjuán al seient de copilot, va guanyar el 1r. Memorial Abel Puig celebrat el dissabte 3 d’octubre. El ral·li, segon sobre terra d’una temporada marcada pel Covid-19, tenia Cervera com a centre neuràlgic, sota l’organització de l’escuderia WRC Management. La cursa constava de dos trams que els participants del Campionat de Catalunya havien de cobrir a triple passada. El ral·li puntuava també per al Campionat de Catalunya de Promoció i Trofeu Júnior i per al Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints de Terra, servint també d’estrena per a la 42a. edició del Volant RACC-Trofeu Mavisa.

Xevi Pons i Rodrigo Sanjuán van dominar el ral·li de principi a fi, marcant el millor temps en cada una de les sis especials a bord del seu Skoda Fabia R5. La parella va anar augmentar el marge que els separava dels segons classificats per acabar anotant-se el triomf sobre les sinuoses pistes de terra lleidatanes.

Manuel Jesús Jiménez i Ignacio Paz van mantenir des del primer tram la segona posició de la general. Afavorits per la tracció total del seu Citroën DS3 van fer una cursa molt regular, mantenint la distància respecte dels seus perseguidors. Primer, l’Skoda Fabia Rallye2EVO d’Eduard Pons i Alberto Chamorro, i després respecte el Demon Car Buggy de Dani Solà i David Moreno. Ambdós acabarien abandonant.

La tercera posició va ser al final per a Xavier Vidales i Jordi Hereu, que amb un Mitsubishi Lancer EVO IX, van anar escalant posicions després d’haver perdut prop de dos minuts respecte el líder en la primera especial.

El ral·li puntuava també per al Campionat de Catalunya de Promoció. El triomf va ser per Alex Español i Claudio Ribeiro Leite que, amb un Ford Focus 1.6, van marcar el millor temps en quatre de les sis especials de la jornada. La parella aconseguiria també el primer lloc del Trofeu Júnior. El segon lloc al certamen de Promoció i el Trofeu Júnior va ser per a Gabriel Jiménez i Jennifer Muñoz, amb un Ford Focus 1.6. En tercera posició van acabar Agustín García i Sonia Montilla que amb un Citroën Saxo van ocupar el tercer  lloc entre els participants del Trofeu Júnior.

Els participants en el Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints de terra havien de completar només la meitat del recorregut del Campionat de Catalunya. La victòria va ser per a Octavi Moreno i Rubén Ordóñez, amb un Ford Focus 1.6.

El Memorial Abel Puig puntuava també per a la Copa de Catalunya Side by Side de ral·lis de terra. El triomf va ser per a Jesús Cucharrera i Pau de las Heras, amb un CAN-AM Maverick X3.

El Volant RACC / Trofeu Mavisa celebrava al Memorial Abel Puig la primera de les cinc cites que conformen el calendari d’aquest any, tres d’asfalt i dues de terra. Aquest any no es descomptarà cap resultat, per la qual cosa qui vulgui alçar-se amb el títol final no podrà fallar aquesta temporada, que celebrarà tot el calendari en tan sols deu setmanes.

La victòria va ser per Daniel Dalmau i Arnau Parera. La parella va marcar dos dels escratxs de la jornada amb el Peugeot 208 1.2 Puretech  i es va anotar també el triomf entre els participants de dues rodes motrius.

La segona posició va ser per al canari Raúl Hernández i el seu copilot, Diego Sanjuán, que van començar marcant el millor temps en el tram inicial. La parella quedaria a 28 segons dels guanyadors.

El tercer calaix del podi del Volant RACC va ser per a Marcel Abad i Coral Barroso que van fer un ral·li de menys a més, retallant distàncies respecte els segons classificats. Al final els separaria només un segon

El Volant RACC tornarà el 17 d’octubre amb una nova prova que, en aquesta ocasió, es disputarà sobre asfalt. Serà la Volta a Osona que puntuarà també per al Campionat de Catalunya de Promoció.