Muntanya

El Campionat de Catalunya de Muntanya ha celebrat aquest cap de setmana una de les proves clàssiques del certamen, la Pujada a Sant Mateu de Bages, que complia la seva dinovena edició. La cita, tercera de la temporada, va reunir més d’una quarantena de participants que havien de cobrir un tram de 5 quilòmetres, entre Callús i Sant Mateu.

La victòria va ser per a Francesc Munné, amb un Demon Car R34, que s’apuntava així el seu segon triomf de la temporada. Munné va començar marcant els millors temps en les dues primeres mànegues d’entrenaments cronometrats. En la tercera no va participar per problemes mecànics que es van haver de resoldre de cara a les mànegues de cursa. L’actual defensor del títol es va imposar en les dues, marcant el millor temps en la segona.

Ramon Plaus, amb un Speed Car, va ser segon, i suma una victòria i dos segons llocs en el que portem de temporada. L’andorrà va ser segon en les dues primeres tandes d’entrenaments i va fer el millor temps en la tercera. Ja en les mànegues de cursa, poc més de dos segons el van separar de la victòria.

La tercera posició a Sant mateu va ser per a un altre andorrà, Edgar Montellà, al volant d’un Speed  Car GTR. Després de tenir problemes a l’inici de la jornada, va marcar el tercer millor registre de la jornada en la segona mànega de cursa a cinc segons del vencedor.

El millor classificat en la Categoria de Turismes va ser Gerard de la Casa, quart en la general de la jornada, amb el seu habitual Seat Córdoba WRC. De la Casa, clar candidat al títol de la categoria, va pràcticament calcar el temps en les dues mànegues de cursa, amb només una diferència de 19 mil·lèsimes.

El segon lloc entre els Turismes va ser per a Luis Aguilera, amb un Seat León MKII, gràcies al temps aconseguit en la primera de les dues mànegues de cursa. Aguilera va provar de rebaixar el temps en la segona però tot i marcar el segon millor registre de la categoria no va poder rebaixar l’aconsegit per ell mateix en la primera mànega de cursa.

Fèlix Jurado, amb un Mitsubishi EVO VII, va acabar tercer en la categoria de Turismes a Sant Mateu. Setè en la general de la jornada va quedar a pràcticament dos segons d’Aguilera.

El Trofeu Propulsió se’l va endur Sergi Morilla amb una BMW M1.

La prova era puntuable també per als inscrits en la Regularitat en Muntanya. El guanyador en Regularitat Super-Sport va ser Lluís Llop, amb un Volkswagen Golf. A continuació es va classificar Joan Argemí, amb un Alpine.

En la Regularitat Sport, el triomf va ser per a Víctor Salagaray, amb un Peugeot 205. En segon lloc es va classificar Antonio Martínez, amb un Alfa Romeo 75, mentre que Ricardo Jiménez, amb un Volkswagen Golf GTI, va ocupar la tercera posició.

Per classes, Oriol Boluda, va guanyar la classe 2, amb un Peugeot 106. Rubèn Salvador, amb un Peugeot 106, es va endur la 5 i Andreu Llaberia, amb un Citroën Saxo 1.6 VTS, va ser el millor entre els participants de la classe 6. Joan Salvans va ser el més ràpid de la classe 8, amb un BMW M3. Ramon Rosell es va adjudicar la 10, amb un Renault Clio Cup. Josep Trasserra, amb un Porsche 911 GT3, es va apuntar la classe 11, mentre que la 12 va ser per a Alberto Bueno, amb un Citroën Saxo VTS. Gerard de la Casa i el seu Seat Córdoba WRC es van adjudicar la victòria en la 14, mentre que  Francesc Munné es va adjudicar la 16 amb un Demon Car R34 i Ramon Plaus, la 17, amb un Speed Car K-17. Eduard Andueza es va anotar la 18 amb un Citroën AX i Miquel Serral, amb un Volkswagen Golf GTI, va guanyar en la classe 19. La 20 va ser per a Ramon Vila, amb un Ford Escort Cosworth. Claude Darné, va aconseguir en triomf en la classe 21, amb un Fórmula 1800. Finalment, la classe 22 va ser per a Sergi Morilla, amb un BMW M1.

La propera prova del Campionat de Catalunya de Muntanya serà la Pujada a Guardiola, que tindrà lloc el 20 de maig.