Actualitat - 21/11/2017

Albert Orriols s’ha proclamat Campió de Catalunya de Ral·lis al Ral·li 2.000 Viratges celebrat aquest cap de setmana. Amb de Lluís Pujolar al seient del copilot, Orriols va aconseguir la victòria en una cursa que va dominar de principi a fi. Organitzat pel Biela Club Manresa, el ral·li va comptar amb la participació de prop de 80 equips inscrits i puntuava a més del Campionat de Catalunya, per a la Copa de Catalunya de ral·lis d’asfalt, per al Campionat de Catalunya de Promoció-Trofeu Júnior, el Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints d'Asfalt, la Copa de Catalunya de Regularitat Sport i Super Sport, les Challenges Focuxtreme, Pirelli i Michelin, i el Volant RACC-Trofeu Mavisa.

Després de guanyar l’Igualada, l’Empordà i el Ral·li Girona, Orriols tenia a l’abast tant el campionat absolut com la Copa de Catalunya de Ral·lis d’asfalt. En els sempre complicats trams del Bages, Orriols no va voler deixar escapar la victòria i amb el Skoda Fabia R5 va fer una cursa pràcticament impecable, marcant el millor temps en totes les especials.

Joan Segú i Alberto Gil, a bord d’un Citroën DS3, van completar un ral·li molt regular. La parella va començar marcant el tercer millor temps en el primer pas per Vilaredes però en la segona especial van situar-se ja segons, posició que no abandonarien fins al final. A més, van guanyar la Copa Pirelli i es van endur el triomf entre els vehicles de dues rodes motrius.

El podi a Manresa el van completar José Maria Martínez i Luka Larrosa, amb un BMW M3. La parella va començar el ral·li en segona posició però va caure a la tercera superada per Segú i Gil. A partir de llavors van mantenir distàncies conservant la posició de podi. Primer, resistint la pressió del Renault Clio R3T de Jordi Medina i Joaquim Nogué, i després del Peugeot 206 XS de Daniel Muntadas i Marta Ylla. Ambdós equips es veurien superats per Josep Anton Domenech i Manel Marchal, quarts a la meta de Manresa amb el seu Citroën DS3.

Àngel Bonavida i Ramon Segarra, amb un Citroën Saxo, van guanyar la Challenge Michelin.

Els participants en el Campionat de Catalunya de Promoció i Trofeu Júnior havien de completar 5 trams durant la matinal de dissabte. La victòria va ser per a David Molero i Pedro Sánchez, amb un Peugeot 206 XS. El segon lloc del Campionat de Promoció, primer entre els Júnior, va correspondre a Marc Ventura i Bernat Josep, amb un Ford Focus 1.6. La tercera plaça va ser per a Roger i Ferran Aymerich, amb idèntica muntura, segons d’un Trofeu Júnior, que completarien Rubén Muñoz i Javier Martínez, amb un Peugeot 106. Amb aquest resultat els germans Aymerich s’adjudiquen el Trofeu i aconsegueixen la beca de la Federació que els permetrà córrer l’any vinent el Volant RACC.

Al 57è. Ral·li 2.000 Viratges també hi prenien part els participants del Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints d'Asfalt, que també havien de completar els cinc primers trams de la prova. El triomf va ser per a Miquel Labarias i Cristian Muñoz, amb un Renault Megane Cup. El segon lloc va ser per a Daniel Dalmau i Eduard Ferran, amb un Volkswagen Golf MKII, mentre que el tercer lloc seria per a Jonatan González i Mario Acosta, amb un Citroën Saxo.

La Challenge Focuxtreme va començar amb els trams de la tarda, que incloïen dues passades per Castellfollit, Talamanca i Rocafort. El triomf va ser per a Raúl Barrionuevo i Guillem Godayol, que van marcar quatre escratxs. Pau González i Eric Bellver van portar el seu Focus fins a la segona posició final. El tercer lloc de la Focuxtreme va ser per a Aleix Solà i Jordi Soldevila.

Pel que fa a la Regularitat, en Regularitat Sport el triomf va ser per a Antoni Verdaguer i Maria Jesus Mora, al volant d’un Porsche 944 Turbo, seguits de José Luís Moreno i Isidre Noguera, amb un Seat 1430, i tercers van ser Pau Coma-Cros i Lucas Martin, que participaven amb un Porsche 911. En Regularitat Super Sport, la victòria va ser per a Joan Miquel Sanchez i Joan Font, amb un BMW 325 ix. El segon lloc va correspondre a F.Xavier Domingo i  Jordi Vilagrà, amb un Porsche 911 SC. El podi el tancarien Jaume Mas i Jordi Ibarra amb un Porsche 911 ST.

Josep Bassas és el nou campió del Volant RACC / Trofeu Mavisa després de finalitzar cinquè en la prova del Bages. El de Seva va assegurar els punts necessaris per emportar-se el títol, tan competit o més que en les últimes temporades. La parella de Solsona formada per Aleix Vila i Marc Roca es van imposar amb total claredat a manresa. Gràcies als punts aconseguits amb aquest treballat triomf en la carrera de casa, Vila es va adjudicar el subcampionat, mentre que Marc Roca es va proclamar campió de copilots. En el segon lloc a la prova es van classificar el tàndem format per Jordi Salinas i Óscar Barrera. Els joves debutants Sergi Francolí i Guillem Aymerich van assegurar el tercer graó del podi i de la mateixa manera el bronze en el Volant RACC

La propera prova prevista del Campionat català de ral·lis és el Ral·li de Tàrrega, sobre terra, que es disputarà  el 10 de desembre tancant així la temporada.