Actualitat - 25/03/2019

El circuit Zona Kàrting de Juneda va ser l’escenari de les proves inaugurals dels campionats de Catalunya de l’especialitat. En total es van disputar vuit carreres corresponents a les categories Aleví-Benjamí, Cadet, Júnior i Sènior.

En aquesta cita es va estrenar l’E-Kart Pole, una nova activitat amb karts elèctrics en que els participants, tots de categoria aleví, han d’aconseguir la volta ràpida. El més ràpid va ser Aleix Piñera, que va completar un cap de setmana fantàstic. Després de la pole amb un elèctric el dissabte, Piñera es va imposar en les dues carreres de la categoria aleví en la jornada de diumenge, demostrant un excel·lent nivell de pilotatge en el traçat lleidatà. En la primera cursa el podi el van completar Yussuf Martin i Raúl Zunzarren. Martin tornaria al podi en la segona cursa, fent tercer, darrere de Quim González, que es va quedar sense podi en la primera per només un segon.

Molt concorreguda va ser la categoria Cadet, amb més d’una vintena de participants. Les curses van ser d’allò més disputades, amb lluites aferrissades per aconseguir els primers llocs. El protagonista de la jornada va ser Pol Chaos, que va aconseguir el doblet després de finals molt ajustats, com en la primera carrera en que va superar per només 80 mil·lèssimes Mikel Merino. Un Mikel Merino que va ser segon també en la segona carrera, deixant mostres de la seva bona conducció. El podi el va completar Adrià Mustienes, en la primera cursa, i Federico Scalvini, en la segona.

Els participants de la Júnior havien de donar 18 voltes al traçat de Juneda. Eloi González va fer el doblet en les dues curses de la categoria. Javier Lara va aconseguir també pujar al podi en les dues, com a tercer darrere Iker Carceller en la primera i com a segon en la segona, superant per 8 dècimes Pol Caubin.

També havien de completar 18 voltes els participants de la categoria Sènior. Samuel Bean es va imposar en la primera carrera i tornaria al podi en la segona, en que va ocupar la tercera posició final. David Martínez Fugardo, que la temporada passada es va adjudicar les dues curses de la Júnior a Juneda, va guanyar la segona en aquesta ocasió i va fer segon en la primera, tot i tenir opcions de victòria fins al final. Max Ribas va completar el podi en la primera carrera i Marc Pernía, que no va completar la primera cursa, va aconseguir el segon lloc en la segona i sumar els primers punts de la temporada.

El Campionat de Catalunya de kàrting tornarà el 18 i 19 de maig i tindrà com a escenari el Circuit de Móra d’Ebre.

 

Fotografies: MRM Media