Actualitat - 04/10/2017

Edgar Montella, al volant d’un Speed Car GT-R EVO, es va imposar el passat cap de setmana a la Pujada Ordino-Arcalís. La prova, que arribava a la seva tercera edició, era organitzada organitzada per l’Automòbil Club d’Andorra i puntuava a més del català per als campionats d'Espanya, França de 2a divisió i dels Pirineus.

La boira va obligar a ajornar la primer apujada de cursa prevista per al dissabte per la qual cosa totes les pujades es van concentrar diumenge. Una matinal que va constar d'una tanda d'entrenaments seguida de les tres pujades de cursa. La competició es va disputar amb un ambient fresc i un terra sec que va exigir la màxima concentració a uns pilots que havien de saber aprofitar al màxim la tracció de les seves màquines. La prova va aplegar un nombrós al llarg de les voreres de la carretera, en una gran matinal d'automobilisme.

Edgar Montellà va començar la jornada marcant i millor temps en la primer apujada contra el crono. L’andorrà calcaria pràcticament el temps en la segona assegurant pràcticament ja la victòria en la jornada.

Ramon Plaus, amb l’habitual Speed Car K17, va acabar segon després de marcar un bon registre en la primera cursa, a només dos segons del líder. Les dues carreres posteriors va quedar però lluny dels registre de Montellà tot i conservar la segona posició final.

El podi a la prova andorrana el va completar Gerard de la Casa, amb un Subaru Imprezza WRC. De la Casa va marcar els millors temps en la primera i la tercera pujades, sent també el millor entre els participants de la categoria de Turismes.

Amàlia Vinyes, amb un Seat León Cup Racer, es va classificar en quarta posició per davant de Claude Darné, al volant d’un Martini MK12, F-1800.

La victòria absoluta va ser per al pilot francès Dimitri Pereira, amb un Norma M20F. Pereira s’adjudicaria a més el Trofeu Joan Vinyes, creat des de la passada edició per recordar al que va ser gran pilot andorrà.

La propera prova prevista del Campionat de Catalunya de Muntanya tindrà lloc el 22 d’octubre i serà la Pujada El Suro-Ullastrell, que arriba a la seva setena edició.