Actualitat - 13/03/2017

Segona prova de la temporada del Campionat de Catalunya de Muntanya. La VIII Pujada a les Ventoses, amb centre neuràlgic a Sant Jaume dels Domenys, al Baix Penedès, va aplegar una quarantena de vehicles, que havien de cobrir un tram de 6,7 quilòmetres. La victòria va ser per a Francesc Munné, amb un Demon Car R34, que s’apuntava així el primer triomf de la temporada. L’actual defensor del títol, no va donar treva als seus rivals i va ser el més ràpid en les dues mànegues de cursa. Munné, que no va poder puntuar a Alcover per problemes mecànics, es troba en període d’adaptació a la seva nova muntura.

Ramon Plaus, amb un Speed Car, va ser segon, i lidera la classificació general després de la victòria aconseguida a Alcover. L’andorrà va ser segon en les tres tandes d’entrenaments i va fer el seu millor temps en la primera mànega de cursa, a 5,6 segons del vencedor.

Albert López, al volant d’un Demon Car, va marcar el tercer millor registre de la jornada i repetiria podi com ja va fer en la prova inaugural.

El millor classificat en la Categoria de Turismes va ser Gerard de la Casa, cinquè en la general de la jornada, amb el seu habitual Seat Córdoba WRC. De la Casa, clar candidat al títol de la categoria, va marcar el seu millor temps en la primera de les mànegues de cursa.

El segon lloc entre els Turismes va ser per a Fèlix Jurado, amb un Mitsubishi EVO VII. Jurado va calcar pràcticament els temps de les seves dues pujades de cursa i va superar a les Ventoses el  BMW M3 de Joan Salvans, que seria finalment tercer. Salvans va acabar en la vuitena posició de la general.

La Pujada a les Ventoses tenia alguns trams molt ràpids on l’escuderia Penedès, organitzadora de la prova, va situar unes xicanes per reduir la velocitat dels participants.

La prova era puntuable també per als inscrits en la Regularitat en Muntanya. El guanyador en Regularitat Super-Sport va ser Lluís Llop, amb un Volkswagen Golf. A continuació es va classificar Miquel Duran amb Simca Rallye 2.

En la Regularitat Sport, el triomf va ser per a Víctor Salagaray, amb un Peugeot 205 GTI. En segon lloc es va classificar Ricardo Jiménez, amb un Volkswagen Golf, mentre que Antonio Martínez, amb un Alfa Romeo 75, va ocupar la tercera posició.

Per classes, René Waare, va guanyar la classe 2 amb un Peugeot 106. Andreu Llaberia, amb un Citroën Saxo 1.6 VTS, va ser el millor entre els participants de la classe 6 i Joan Salvans, el més ràpid de la classe 8, amb un BMW M3. Ingrid Rosell es va adjudicar la 10, amb un Seat León Super Copa. Jordi Galofré, amb un Citroën AX, es va apuntar la classe 12, mentre que  la 14 va ser per a Gerard de la Casa i el seu Seat Córdoba WRC. Francesc Munné es va adjudicar la 16 amb un Demon Car R34. Ramon Plaus es va imposar en la classe 17, amb un Speed Car K-17. Marc Cendra, amb un Volkswagen Golf II, va guanyar en la classe 19. La 20 va ser per a Ramon Vila, amb un Ford Escort Cosworth. Finalment, la classe 22 va ser per a German Saiz, amb un BMW M3.

La propera prova del Campionat de Catalunya de Muntanya tindrà lloc el 23 d’abril i serà la Pujada Callús-Sant Mateu que arriba a la seva 19a. edició.