Actualitat - 11/03/2019

Alcover, a l’Alt Camp, va acollir el 10 de març la segona prova de la temporada del Campionat de Catalunya de Muntanya. La prova, que celebrava la seva tercera edició, va aplegar prop de mig centenar de vehicles sota l’organització de l’escuderia Tram Sport. Els participants havien de cobrir un tram de poc més de quatre quilòmetres amb un total de cinc mànegues, tres d’entrenaments i dues de cursa.

La victòria se la va adjudicar Ramon Plaus, amb un Silver Car S3. L’andorrà va fer valer el temps marcat en la primera de les mànegues de cursa per apuntar-se el triomf i revalidar així el primer lloc aconseguit en l’edició del 2018. Francesc Munné, guanyador de la primera cursa de l’any celebrada al Maresme, va marcar el segon millor temps en la primera de les pujades de cursa al voltant del seu habitual Demon Car. En la segona, el va rebaixar en pràcticament dos segons, però es va quedar a 118 mil·lèsimes del vencedor. El tercer calaix del podi va ser per a Raúl Ferré, amb un Speed Car GTR. L’andorrà va fer unes bones tandes d’entrenaments, millorant els temps progressivament. En la primera mànega de cursa va marcar el tercer millor temps i va aconseguir millorar-lo en la segona, a poc més d’un segon del guanyador.

El millor classificat en la Categoria de Turismes va ser Gerard de la Casa, que amb el seu Seat Córdoba WRC va ser vuitè en una jornada dominada pels monoplaces. El segon lloc entre els Turismes va ser per a Fèlix Jurado, amb un Mitsubishi EVO VII. El pilot va aconseguir millorar en més de mig segon el temps aconseguit en la primera de les pujades, amb una conducció segura però ràpida per la sinuosa carretera tarragonina. A Alcover, Antoni Arrufat, amb Seat León MK2 va ser tercer, dotzè en la general de la jornada.

Pel que fa al Trofeu Propulsió, la victòria va ser per a Bryan Bedmar, als comandaments d’un BMW 325i, que va oferir bones dosis d’espectacle als aficionats que es van apropar a Alcover.

Oriol Boluda, amb un Renault Clio va guanyar la Challlenge de Muntanya Lluís Costa, sent 15è. en la general de la jornada. En l’apartat Júnior, la victòria va ser per a Xavier de la Vega, amb un Peugeot 206 GTI.

Pel que fa a la Regularitat en Muntanya, el guanyador en Regularitat Supersport va ser Òscar Sánchez, amb un Alfa Romeo Sprint. Víctor Salagaray Baldellón, amb un Volkswagen Golf GTI, va ser segon i Joan Argemí, tercer, al volant d’un Renault Alpine.

En la Regularitat Sport, el triomf va ser per a Ramon Arqués, amb un Peugeot 205 GTI. En segon lloc es va classificar Víctor Manuel Salagaray Garcia, amb un Peugeot 205 GTI, que repetia podi després del tercer lloc aconseguit a Alcover la temporada passada. El podi el va completar Josep Garcia, al volant d’un Porsche 911 SC.

La propera prova del Campionat de Catalunya de Muntanya tindrà lloc el 14 d’abril i serà la Pujada a Sant Mateu que celebrarà la seva edició número 21.

Fotografies: Raul Jacinto, Apeuxapa