Actualitat - 04/11/2019

Tàrrega, a la comarca de l’Urgell, va acollir la penúltima prova del Campionat de Catalunya de ral·lis, darrera sobre terra. El Ral·li Ciutat de Tàrrega, que arribava a la 26a. edició, va reunir més d’una trentena de vehicles que havien de completar en tres ocasions dos trams, Gossolat i  Tossal.  La prova, organitzada per l’escuderia Tàrrega, puntuava, a més del Campionat català, per a la Copa de Catalunya de Ral·lis de terra, el Campionat de Catalunya de Promoció,  el Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints de terra, el Volant RACC i la Challenge Focuxtreme.

Xavier Vidales, acompanyat per Jordi Hereu com a copilot, va situar el seu Mitsubishi Lancer EVO IX en el primer lloc des de la primera especial. La parella va anar agafant avantatge a mesura que avançava la prova i va acabar marcant el millor temps en els cinc primers trams de la cursa. En el darrer, amb la prova ja pràcticament decidida al seu favor,  va optar per una conducció més conservadora, creuant la meta amb un avantatge de 44 segons, suficient per endur-se la victòria.

Josep Bigas, al volant d’un Skoda Fabia, arribava a la prova lleidatana amb l’objectiu d’assegurar el podi en la general de la Copa de Ral·lis de Terra. Amb Alberto Sanchís de copilot, va rodar sempre en segona posició, i va aconseguir fins i tot marcar l’escratx en la darrera de les especials. Al final, serien segons.

A Tàrrega el podi el va completar Jesús Cucharrera i Gabriel Bramona, que participaven amb el seu habitual CAN AM Maverick. La parella va rodar en posicions de podi en els primers compassos de la prova. Tot i perdre temps en la tercera i quarta especials no van perdre mai el tercer lloc sobre les sinuoses pistes de la prova lleidatana.

Albert Gutiérrez i Montse Contijoch, amb un Peugeot 208 R2, van acabar a poc més d’un minut del podi, en quarta posició, primers entre els vehicles de dues rodes motrius.

El ral·li Ciutat de Tàrrega era puntuable també per al Campionat de Catalunya de Promoció, que constava de 5 especials. El triomf va ser per Roger Bergadà i Francesc Corsellas que, amb un Ford Focus 1.6 van ser els més ràpids en 4 dels 5 trams de la jornada. La parella s’imposaria també entre els inscrits del Trofeu Junior. El segon lloc va ser per a Arnau i Mireia Bartés, amb un Ford Focus 1.6, segons també en el Trofeu Júnior.

Entre els participants del Trofeu de Ral·lisprints de Terra, el triomf va ser per a Oriol Dot i Marçal Mompió, amb un Subaru Impreza. El segon lloc va ser per a Pere Rovira i Carles Planell, que participaven amb un Ford Focus. El podi el completarien Raúl Barrionuevo i Guillem Godayol, amb idèntica muntura.

Joan Casanovas i Albert Ribas, cinquens en la general del Trofeu de Ral·lisprints, van ser els millors entre els participants de la Challenge Focuxtreme. Robert Robert i Christian Gómez es van classificar en segona posició mentre que Joan Josep Riera i Laura Fenoy, van completar el podi d’aquesta Challenge monomarca.

El Volant RACC / Trofeu Mavisa Ja té campió. Luka Larrosa i Brigitte Saurí van sentenciar el títol al Ral·li de Tàrrega, la penúltima cita de la temporada. La parella en va fer prou amb el  cinquè lloc aconseguit en la prova lleidatana per assegurar-se matemàticament el títol final. Malgrat no puntuar ni bloquejar punts, Ramon Cornet i Daniel Noguer van ser els autèntics dominadors en la prova lleidatana. Cornet no va donar opció als seus companys en cap moment i va demostrar una vegada més la seva enorme qualitat als comandaments del 208. Roger Aymerich i Eric Bellver estan protagonitzant un final de temporada d'allò més espectacular. A Tàrrega van ser segons, amb en Roger primer entre els Júnior.  El títol de la categoria dels més joves es decidirà en el 2.000 Viratges. Daniel Dalmau i el seu copilot Ricard Mateu es van trobar molt còmodes en les pistes de la comarca de l'Urgell i això es va notar en els temps. acabant amb èxit en la tercera posició.

Molt bona actuació del jove Marcel Abad, que va agafant cada vegada més confiança al volant del Peugeot 208 1.2 Pure Tech. Amb Eduard Ferran com a navegant, va marcar el millor temps en l'últim pas pel segon tram, aconseguint el segon lloc entre els pilots Júnior.

Per classes, Marcel Abad i Eduard Ferran, amb un Peugeot 208, van ser els millors de la classe 1. Els millors classificats de la classe 2 van ser Ramon Cornet i Daniel Noguer, amb un Peugeot 208 1.2 Puretech. Albert Gutiérrez i Montserrat Contijoch, amb un Peugeot 208 R2, es van endur la classe 4. La classe 7 va ser per a Daniel Oliveras i Josep Ribolleda, amb un Seat Ibiza Cupra. La 8 se la va adjudicar Xavier Vidales i Jordi Hereu, amb un Mitsubishi Lancer EVO 9.  Finalment, Jesús Cucharrera i Gabriel Bramona, amb un Can AM Maverick, van ser els millors de la classe UT.

La propera prova prevista del certamen català de Ral·lis serà el tradicional 2.000 Viratges, sobre asfalt, que es disputarà el 23 de novembre.