Dona-Gas - 17/10/2022

El dissabte 15 d'octubre, a les instal·lacions del Circuit de Catalunya, i durant les curses promogudes per GT Sport, es va dur a terme la primera jornada Dona Gas, projecte de la Comissió d’Igualtat de la Federació Catalana d'Automobilisme, FCA.

 Dona Gas és un projecte per donar visibilitat a les moltes dones que estan dins el món del Motorsport en totes les seves disciplines.

 La jornada va congregar grans professionals i excepcionals testimonis del món de les curses. L'experiència de l'Anna Carreras, delegada mèdica de la FIA, de la Ruth Lapieza, comissaria esportiva de la FIA i la RFEdA, Núria Ramoneda, enginyera especialitzada en motorsport, Reema Juffali pilot i propietària d'un equip professional de GTs, o de la Neus Santamaria, directora de cursa internacional, per anomenar unes poquetes de les noies que ens van explicar el seu dia a dia dins el món de les curses.

 Amb la inestimable col·laboració del Circuit de Catalunya i de GT Sport, la Comissió d’Igualtat de la Federació Catalana d'Automobilisme va engegar dissabte un projecte format per un grup d'Oficials, Tècniques, Pilots i Copilots per donar visibilitat a les dones que hi ha dins el món dels cotxes.

 La Comissió vol donar a conèixer al gran públic aficionat a les curses, la gran quantitat de dones que duen a terme importants feines i obtenen grans resultats dins d'aquest món.

Al Motorsport, a Catalunya i al món en general, la dona no és una excepció, doncs està ple de dones amb càrrecs de gran responsabilitat i rellevància. Directores de cursa, metgesses, tècniques, enginyeres, periodistes, mànagers d'equip, propietàries d'equips de curses professionals, a part de pilots i copilots amb un gran palmarès.

La feina de la Comissió és també donar a conèixer aquestes feines fetes per dones, perquè altres noies més joves se'n puguin emmirallar i veure que el Motorsport és un món ple d'oportunitats per a elles. Si bé socialment el món dels cotxes es veu des de fora com un món cent per cent masculí,  la veritat és que dins les curses, hi ha moltíssimes dones que hi competeixen i hi treballen.

 Dins la part de la competició, i directament des de la FCA, amb el seu programa DONA GAS, s'està treballant per poder aconseguir unes ajudes econòmiques per  les noies que comencen , per a què puguin seguir amb una mica menys d’esforç, dins aquest món tan competitiu.

 Des de la Comissió d’Igualtat de la FCA, esperem que d'aquí uns anys ningú se sorprengui quan vegi una dona enginyera, pilot, directora de cursa de la F1... perquè serà el més normal del món.

 Des de la Comissió, volem donar les gràcies a la FCA, al Circuit de Catalunya i a GT Sport, ja que sense l’ajuda d’ells no hagués estat possible aquesta meravellosa jornada, on molts interessats pel món del motor van gaudir d’unes xerrades interessantíssimes.

 

Programa  DONA-GAS